Behandeling

Cryolipolyse

Cryolipolyse is een nieuwe methode waarmee plaatselijk vet kan worden verwijderd door middel van kou. Het ‘bevriezen van vet’ is met name een effectieve behandeling voor hardnekkig vet op de buik, heupen, benen en rug.

Waar vet zich ophoopt is afhankelijk van vele factoren zoals hormonen, erfelijke factoren, geslacht en leeftijd. Bij de meeste vrouwen wordt het vet opgeslagen bij de buik, heupen en benen. Door te sporten en op je voeding letten kan je gewicht verliezen, maar vaak blijft het vet op deze ‘probleemzones’  zitten.
Voor vrouwen die het vet op deze plekken weg willen hebben maar niet onder het mes willen is een cryolipolyse-behandeling de oplossing.

De cosmetische ingreep verwijdert maar liefst 20 procent van uw vet per behandeling, zonder operatie en vervelende neveneffecten.
Tijdens de behandeling wordt het vetweefsel afgebroken door middel van verkoeling en worden de vetcellen op een natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. De zone wordt met behulp van een vacuüm met koel applicators behandeld.

De behandeling duurt 45 minuten. belangrijk is dat u op de dag van de behandeling fijne, loszittende kleding draagt.

Herstel na een cryolipolyse-behandeling

Eén van de voordelen van de cryolipolyse-behandeling is dat er niet gesneden hoeft te worden. Hierdoor kunt u direct na de behandeling weer door met uw dagelijkse bezigheden, zoals werk.

Sommige cliënten ervaren roodheid, blauwe plekken, een tintelend gevoel of gevoelloosheid na de behandeling, maar dit is tijdelijk en zal na een aantal dagen of uiterlijk enkele weken overgaan.

 

Risico’s en complicaties 

De cryolipolyse-behandeling heeft goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA, de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit). De FDA is een zeer streng keuringsinstituut en een goedkeuring van dit instituut betekent dat de werkzaamheid bewezen is en de behandeling veilig is.

Er zijn, naast wat tijdelijke verschijnselen (roodheid, tintelingen en blauwe plekken), geen bijwerkingen of complicaties bekend.

 

Is cryolipolyse voor iedereen geschikt?

Als uw BMI (Body Mass Index) boven de 30 is, wordt een cryolipolyse-behandeling niet geadviseerd. Ook als er problemen of aandoeningen aan de lever of de nieren zijn is de behandeling voor u niet geschikt. Tijdens een intakegesprek  worden eventuele medische aandoeningen besproken. Aan de hand van die uitkomst wordt bekeken of u in aanmerking komt voor de behandeling.

 

Resultaat

Minimaal 6 weken na de behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. De vetcellen die tijdens de behandeling verwijderd zijn zullen niet meer terug komen. Het proces van afvoeren gaat door tot 16 weken na de behandeling. Doordat het proces zo geleidelijk verloopt, heeft uw huid de mogelijkheid zich aan de nieuwe situatie aan te passen en langzaam mee terug te bewegen.
Uit ervaring blijkt dat de meeste cliënten na 3 tot 4 behandelingen al tevreden zijn, wij raden aan om 4 tot 6 behandelingen uit te voeren met een tussen periode van 6 tot 8 weken om een optimaal resultaat te behalen.

De resultaten die met cryolipolyse worden behaald zijn iets lager dan de resultaten van een vergelijkbare liposuctie-behandeling. Daar staat tegenover dat een cryolipolyse-behandeling goedkoper is, en je van een cryolipolyse-behandeling niet hoeft te herstellen.